Veelgestelde vragen

Wat is contactloos betalen?

Contactloos betalen is eenvoudig en snel door een pinpas of mobiel tegen de pinautomaat aan te houden in plaats van deze in te steken en de pincode in te toetsen. Zo kan je dus pinnen met je mobiele telefoon of pinnen met je smartphones zonder een pinpas in te steken. Ondanks het feit dat veel mensen denken van niet is contactloos betalen niet gevaarlijk.

Voor welke bedragen kan ik contactloos betalen?

Het is mogelijk om voor elk  gewenst bedrag contactloos te betalen maar contactloos betalen is vooral geschikt voor bedragen tot en met €25 omdat er dan geen pincode ingevoerd dient te worden. Als het bedrag hoger is dan €25, dan moet er wel een pincode worden ingevoerd.

Is het ook mogelijk om in het buitenland contactloos te betalen?

Als er in het buitenland een contactloos-symbool op de pinautomaat staat, is het mogelijk om contactloos te betalen.

Kan elke consument contactloos betalen?

Nog niet elke Nederlandse consument kan op dit moment contactloos betalen, maar dit duurt niet lang meer. Er zijn in omloop al meer dan 14 miljoen betaalpassen, betaalmiddelen en mobiele telefoons die contactloos betalen mogelijk maken.

Waarom hebben de banken een betaalmethode geïntroduceerd waarbij het invoeren van een pincode niet nodig is?

Contactloos betalen hebben de banken geïntroduceerd omdat deze betaalmethode snel en eenvoudig gaat.  Ook is er  minder kans dat een dief of zakkenroller de pincode ‘afkijkt’

Wat zijn de voordelen van contactloos betalen voor ondernemers?

Uit onderzoek blijkt dat contactloos betalen voor de ondernemer goedkoper is . Een contactloze betaling kost voor de ondermemers gemiddeld €0.15 cent, een gemiddelde contante betaling kost €0,25 en een gemiddelde pinbetaling kost €0.19. De reden dat contactloos betalen goedkoper is voor de ondernemers ligt aan de transactietijd (tijd is geld)

Hoe gaat contactloos betalen in zijn werk?

Contactloos betalen gaat via NFC, dat languit Near Field Communication heet. De contactloze betaalpas, smartphone of mobiel heeft een antenne die op korte afstand draadloos de relevante betaalgegevens doorstuurt naar een pinautomaat, waardoor contactloos betalen met je smartphone of contactloos betalen met je mobiele telefoon mogelijk wordt. De pinautomaat controleert de betaling bij de bank van de pashouder en accepteert deze of wijst deze af. Er gebeurt dus exact hetzelfde als bij een pinbetaling waarbij de betaalpas in gestoken wordt. Er zijn geen gevaren bij contactloos betalen.

Wat kost een pinautomaat?

Paqar wilt graag duidelijk zijn over de kosten van een pinautomaat, zodat u niet voor verassingen komt te staan. De kosten van de pinautomaten staan hier specifiek voor u beschreven.

Hoe kan ik een pinautomaat aanvragen?

Via de website van Paqar is het mogelijk om uw pinautomaat aan te vragen. U kunt  hier de  formulieren downloaden waarmee u zowel een koop als een huur pinautomaat aan kan vragen

Hoe gaat contactloos betalen in zijn werk?

Contactloos betalen gaat via NFC, dat languit Near Field Communication heet. De contactloze betaalpas, smartphone of mobiel heeft een antenne die op korte afstand draadloos de relevante betaalgegevens doorstuurt naar een pinautomaat, waardoor contactloos betalen met je smartphone of contactloos betalen met je mobiele telefoon mogelijk wordt. De pinautomaat controleert de betaling bij de bank van de pashouder en accepteert deze of wijst deze af. Er gebeurt dus exact hetzelfde als bij een pinbetaling waarbij de betaalpas in gestoken wordt. Er zijn geen gevaren bij contactloos betalen.

Hoe werkt een geldautomaat?

Heeft u contant geld nodig? Dit kunt u verkrijgen bij een geldautomaat. U dient u pas in te voeren en de pincode in te toetsen. Vervolgens kiest u het gewenste bedrag, de geldautomaat telt het geld en u kunt tot slot uw pas en de biljetten uit de geldautomaat nemen. U kunt bij Paqar geen geldautomaat kopen of huren, maar wel een pinautomaat.

Is contactloos betalen veilig?

Er zijn geen gevaren bij contactloos betalen. Door de technologie van NFC op je mobiele telefoon twijfelen veel mensen aan de veiligheid van contactloos betalen, terwijl dit nergens voor nodig is. Contactloos betalen is helemaal veilig. Je kan voor elke bedrag contactloos betalen met je smartphone of pinpas. Voor betalingen tot 25 euro hoeft er geen pincode ingevoerd te worden. Als de betaling boven de 25 euro komt moet er wel een pincode worden ingevoerd. Mocht het bedrag van de aaneengesloten contactloze betalingen zonder het invoeren van de pincode bij elkaar opgeteld hoger zijn dan 50 euro, dan dient alsnog de pinpas ingestoken worden in de pinautomaat en moet de pincode worden ingetoetst. Na het invoeren van de pincode staat het bedrag voor contactloze betalingen weer op nul en kan je weer contactloos betalen met je smartphone of pinpas. Mocht de pinpas gestolen worden of kwijt raken, wordt de schade door de bank uitgekeerd. Contactloos betalen is dus niet gevaarlijk.

Hoe werkt een pinautomaat?

Om transacties te verwerken dient de  pinautomaat verbonden te zijn met betalingsverkeer via internet, ADSL, kabel,glasvezel of via GPRS. Als de pinautomaat verbonden is met een van deze genoemde verkeersmogelijkheden kan de pinautomaat gebruikt worden. Bij onze producten staat er per pinautomaat een handleiding over de werking van het product.

Hoe werkt een pinautomaat met WIFI?

Met een pinautomaat met WIFI kunt u snel en veilig pinnen via uw eigen WIFI netwerk. Het voordeel van een pinautomaat met WIFI is dat u geen extra kosten heeft voor de verbinding en u kan de pinautomaat overal mee naar toe nemen.

Wat is het limiet voor contactloos betalen?

U kunt per betaling maximaal € 25  contactloos zonder pincode betalen. Bij bedragen groter dan € 25 dient u altijd een pincode te gebruiken. Het limiet van contactloos betalen van alle achtereenvolgende betalingen zonder pincode is € 50 Is het totaalbedrag hoger dan €50? dan wordt de betaling afgekeurd en dient u eerst op de gebruikelijke manier met pincode te betalen. Daarna kunt u opnieuw tot € 50 contactloos betalen zonder pincode.

Wat betekent NFC op je mobiel?

Het is ook mogelijk om NFC te gebruiken op je mobiel. De chip in je mobiel communiceert met een ander NFC-apparaat denk hierbij aan pinautomaten, smartphones of NFC-tags. Het enige wat je hoeft te doen is je smartphone tegen een ander NFC-apparaat aan te raken. Op deze manier kan je snel en eenvoudig betalen.

NFC, wat is dat?

De NFC technologie maakt het mogelijk contactloos te pinnen. Door met een pinpas of mobiele telefoon die gereed is voor NFC betalen langs een NFC pinautomaat te gaan is het mogelijk om kleine betalingen veilig, eenvoudig en snel uit te voeren.

Wat te doen bij een pin storing?

Storing aan pinautomaten komen gelukkig zelden voor. Maar het kan gebeuren dat het pinverkeer even niet beschikbaar is waardoor de pinautomaat storing heeft. Het is daarom prettig om te weten dat het Paqar serviceteam  24/7 voor u klaar staat om de pin storing op te lossen. Met het afsluiten van een All In contract (SLA) helpen we u binnen 24 uur en zorgen we er zo snel mogelijk voor dat de pin storing verholpen wordt. Duurt dat langer, dan zetten we onze omruilservice in. We brengen dan binnen 24 uur een andere pinautomaat bij u langs.

Wat is SEPA?

De totstandkoming van de Single Euro Payments Area (SEPA) wordt een belangrijke stap voor de vorming van een geïntegreerde Europese betaalmarkt.

Nu is de betaalmarkt in Europa met haar vele (vooral nationale) systemen en producten nog sterk gefragmenteerd. Mede daardoor functioneert hij in de ogen van de Europese Commissie en het Europees Stelsel van Centrale Banken nog onvoldoende voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven in Europa.

Het doel van SEPA is om in Europa één ‘betaalruimte’ creëren waarin eurobetalingen overal op vergelijkbare wijze kunnen worden verricht, zowel binnenlands als grensoverschrijdend. De komst van SEPA zal de inrichting van de Nederlandse betaalmarkt steeds meer beïnvloeden.

Wat is betalingsverkeer?

Onder betalingsverkeer wordt verstaan de organisatie van de betalingen. Een betaling houdt in: het leveren van een overeengekomen prijs voor geleverde goederen of diensten.

Vroeger vonden betalingen plaats in de vorm van ruilhandel. Het ruilen op de markt werd op een gegeven moment vervangen door het ruilen van goederen tegen een universeel betaalmiddel, namelijk geld. Dat geld werd bewaard en gegarandeerd door een speciaal daarvoor opgerichte instelling, de bank.

In de loop van de 20e eeuw is het gebruik van contant geld deels verdrongen door het girale betalingsverkeer. Vrijwel niemand krijgt zijn loon nog contant uitbetaald, alles verloopt via de bank. Al deze girale betalingen samen vormen het “betalingsverkeer”.

Voor het binnenlands betalingsverkeer in Nederland geldt uitsluitend de Nederlandse wetgeving.
Internationale betalingen zitten ingewikkelder in elkaar, er kunnen verschillende valuta in het spel zijn en in elk geval zijn er verschillende wetgevers die ieder een deel van de betaling gereguleerd hebben.

Wat is een acquirer?

Een acquirer is een financiële instelling die betalingen van bepaalde merken creditcard of debetkaart verwerkt. De acquirer is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte van de verwerking van de transactie.

Wat is een issuer?

Een issuer is een bank of financiële instelling die creditcards of debetkaarten uitgeeft aan kaarthouders.

Wat zijn (Payment of Card) Schemes?

Merkhouders zoals Visa, Mastercard, JCB en CUP die onder uitvoerige voorwoorden licenties verstrekken aan (financiële) instellingen om kaarten uit te geven (issuing of kaarttransacties ter verwerking te accepteren (acquiring).

Wat zijn de regels voor het plaatsen van een onbemande pinautomaat?

In principe gelden voor onbemande pinautomaten dezelfde regels als voor bemande pinautomaten. Deze pinautomaten moeten goedgekeurd zijn (gecertificeerd) door de Betaalvereniging. Vraag dit dus na voor elke onbemande pinautomaten die u overweegt te gaan gebruiken. Via deze link: http://www.betaalvereniging.nl/werkterreinen/pinnen-en-betaalautomaten/certificering-betaalautomaten/
vindt u onderaan op deze pagina een tabel met alle pinautomaten die gecertificeerd zijn door de Betaalvereniging. Controleer of de u aangeboden betaalautomaat hierbij staat. Als dit het geval is. dan voldoet u aan de regels.

Wat is het voordeel van huren

Als u bij Paqar een pinautomaat huurt hoeft u geen grote investering te doen. Bij Paqar een pinautomaat huren betekent voor u kwaliteit, gemak, betrouwbaarheid en service van het hoogste niveau. Dat allemaal voor een zeer scherpe vast maandbedrag.

Kan mijn pinautomaat aan mijn kassa gekoppeld worden?

Alle pinautomaten van Paqar kunnen gekoppeld worden aan uw kassasysteem. U kunt bij uw kassaleverancier nagaan of deze koppeling aan de zijde van de kassa mogelijk is.

Mobiele pinautomaat en netwerkdekking

Het uitvoeren van betalingen met een mobiele pinautomaat gaan via het mobiele netwerk van uw operator (bijvoorbeeld, KPN, Vodafone of T-Mobile).

Met een mobiel beroep is de kans op het ontbreken van deze dekking zeer gering aangezien u op diverse locaties en wellicht buitenshuis met de pinautomaat bent.

Tijdens een transactie had ik een storing aan mijn pinautomaat. Is de transactie wel betaald?

Als de display aangeeft dat de betaling geslaagd is of als er een bonnetje uitkomt en er staat geen foutcode in de display dan is de betaling geslaagd. In alle andere gevallen kunt u ervan uitgaan dat er niet betaald is. Om dit na te kijken kun u ook met Equens contact opnemen via +31 (0)30 283 51 11.

Tijdens een transactie heb ik een storing aan mijn pinautomaat gehad. Kan ik de klant achterhalen?

In principe is het niet mogelijk om een klant te achterhalen. Alleen als u het rekeningnummer weet in combinatie met de bank, dan zou u contact op kunnen nemen met de bank om te kijken of ze u verder kunnen helpen.

Kan ik de tekst op mijn pinbon veranderen?

Het is mogelijk om de tekst op uw pinbon aan te passen. In uw persoonlijke online account kunt u de tekst veranderen.

Is deze pinautomaat goedgekeurd voor gebruik in Nederland?

Ja, deze is goedgekeurd door betaalvereniging.nl en voldoet aan alle vereiste specificaties voor gebruik in Nederland.

Hoe sluit ik mijn pinautomaat aan?

Onze pinautomaten worden gebruikers klaar geleverd, de vaste dient u slechts aan te sluiten op een internet aansluiting en stroomvoorziening en u kunt direct van start.

De mobiele pinautomaat is direct klaar voor gebruik mits batterij opgeladen is.

Wat zijn de kosten van een pinautomaat?

De kosten van een pinautomaat zijn afhankelijk van welk type u kiest. Paqar heeft bij zijn producten de verhuur en verkoop prijs neergezet .

Wat zijn de kenmerken van Ingenico pinautomaten?

De pinautomaten van Ingenico zijn zakelijke, betrouwbare en veilig pinapparaten. Het compacte design in combinatie met het duidelijk te lezen kleuren display en een keypad met grote knoppen en cijfers maakt de pinautomaat perfect te hanteren en eenvoudig in gebruik bij u en uw klanten. Daarbij zij de pinautomaten van Ingenico klaar voor de toekomst. De meeste pinautomaten zijn NFC (contactloos) betalen ready en eenvoudig binnen iedere betaalomgeving te implementeren.

Transactiekosten

Zowel bij een huur of koop overeenkomst zijn de transactiekosten niet inbegrepen. Hiervoor heeft u een overeenkomst met uw bank.

Facturatie

Bij de aankoop moet de pinautomaat vooraf betaald worden. Jaarlijks wordt de SLA vooraf gefactureerd.

Wanneer u een pinautomaat huurt wordt bij aanvang 3 maanden huur als borg geïncasseerd. Dit bedrag wordt bij de eerste maand van de huur gefactureerd.  Na afloop van de samenwerking levert u terminal in en krijgt u de borg retour.

Wat voor contract sluit ik af met Paqar?

Bij aanschaf van een pinautomaat wordt een servicecontract voor 36 maanden met stilzwijgende verlenging van 12 maanden afgesloten bij Paqar.  Bij het huren van een pinautomaat wordt een contract aangegaan voor 5 jaar met stilzwijgende verlenging van 12 maanden.

Mobiele betaalautomaten:

Paqar biedt 2 types mobiele betaalautomaten. U kunt bij Paqar een mobiele betaalautomaat kopen of een mobiele betaalautomaat huren.
iWL250 WIFI              (Huur en verkoop)
iWL250 GPRS             (Huur en verkoop
Mpos: Bluepad 500   (Huur en verkoop)

Vaste pinautomaten:

Paqar biedt 3 types vaste pinautomaten:
iCT 220 (Huur en Verkoop)
iCT 250 (Huur en Verkoop)
iPP350 (Verkoop)
iSC 480 Touch (Verkoop)

Welke pinautomaten zijn er in Nederland verkrijgbaar?

Paqar heeft diverse vaste en mobiele pinautomaten voor de huur of verkoop.

Is pinnen via een pinautomaat goedkoper dan contant betalen?

Uit diverse onderzoeken van onder andere EIM is gebleken dat pinnen via een pinautomaat goedkoper is dan contact betalen.

Waarom zou ik gebruik maken van een pinautomaat?

Bij het gebruik van een pinautomaat binnen uw onderneming werkt u makkelijker, sneller en vooral veiliger. Doordat er minder contant geld aanwezig is wordt de kans kleiner dat er geld gestolen wordt of dat uw kas niet klopt.  Daarnaast biedt u uw klanten een extra service. Door uw transacties te verwerken met een pinautomaat geeft u uw klanten meer ruimte voor het doen van onverwachte aankopen. Ook kunt u door het gebruik van een pinautomaat makkelijk uw administratie inzien en bijhouden.

Mijn pinautomaat heeft storing. Wat is er aan de hand?

Display melding Oorzaak   Oplossing
Buiten dienst Geen verbinding met host of internet Druk F1 of controleer netwerk
Standby druk f1 Geen verbinding met host Druk f1
No sim Geen sim kaart aanwezig Herplaatst sim en herstart terminal
Sim code? Sim is beveiligd met pincode Voer pincode van sim kaart in
Probleem Oplossing  
Printer werkt niet? Controleer of de printerrol op de juiste manier geplaatst (zie handleiding)
Printer rolt wel papier uit maar drukt niet af? De papierrol is verkeerd om geplaatst. Draai de papierrol om.

Is het noodzakelijk om stroom voor handen te hebben op de locatie van de pinautomaat?

Bij vaste pinautomaten is het noodzakelijk om stroom te hebben op de locatie waar de pinautomaat gebruikt wordt. Met een mobiele pinautomaat kunt u door de accu op elke locatie pinnen. Paqar adviseert om op elke locatie waar gepind wordt (vast en mobiel) stroom te hebben. In de mobiele pinautomaten zit een batterij die geregeld opgeladen dient te worden.

Wat is het verschil tussen een vaste en een mobiele betaalterminal?

Er zijn twee grote verschillen tussen vaste en mobiele betaalterminals. Bij een mobiele betaalterminal maakt u gebruik van communicatie via GPRS en datacommunicatie via SIM. Bij een vaste betaalterminal vindt de communicatie plaats via Ethernet, TCP/IP (Internet).

Daarnaast maakt een mobiele betaalterminal gebruik  van een batterij waardoor u op elke locatie gebruik kunt maken van de betaalterminal.

Kan ik op de pinautomaten van Paqar creditcards accepteren?

Alle gangbare creditcards worden door de Paqar pinautomaten geaccepteerd.

Hoelang duurt het voordat ik de pinautomaat kan gebruiken?

Nadat wij alle gegevens compleet hebben ontvangen is de aanschaf binnen 2 werkdagen geregeld.

Ook bij het huren van een pinautomaat wordt deze volledig gebruiksklaar, gepersonaliseerd, geconfigureerd en getest binnen 2 dagen aangeleverd.

Waar zijn de pinautomaten van Paqar verkrijgbaar?

De vaste en mobiele pinautomaten van Paqar kunt u via onze website bestellen of contact met ons opnemen via verkoop@paqar.nl of +31 (0)20 363 02 33. U kunt ook contact opnemen via onze dealers (http://www.paqar.nl/dealers/).

Een offerte aanvragen kunt u via de website, een e-mail sturen naar verkoop@paqar.nl of contact opnemen via +31 (0)20 363 02 33.

Heeft u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden?

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met onze verkoop afdeling via verkoop@paqar.nl of +31 (0)20 363 02 33.

Met vriendelijke groet,

Bel mij terug

U kunt ons telefonisch bereiken op
020 – 240 08 20
of u vult onderstaand formulier in en dan bellen wij u terug op het door u gewenste tijdstip.